Easycatalog, wat is het ...

Met EasyCatalog kunnen gebruikers gegevensbronnen, zoals databases en spreadsheets, rechtstreeks koppelen aan hun Adobe InDesign-documenten. Dit stelt hen in staat om grote hoeveelheden informatie efficiënt te importeren, te beheren en bij te werken, waardoor tijdrovende handmatige taken worden geëlimineerd.

Deze plugin voor Adobe Indesign biedt flexibele opties om gegevens aan te passen aan de gewenste opmaak en maakt het mogelijk om consistente stijlen en sjablonen te definiëren.

Where creativity meets technology

Belangrijkste functies ...

Gegevenskoppeling

Gegevenskoppeling

EasyCatalog kan verbinding maken met verschillende gegevensbronnen, zoals XML-bestanden, CSV-bestanden, Excel-spreadsheets, databases en meer. Op deze manier is het mogelijk om gegevens direct vanuit deze bronnen in InDesign te importeren en bij te werken.
Dynamische updates

Dynamische updates

Wanneer de gegevensbron wijzigt, kan EasyCatalog automatisch de bijbehorende wijzigingen in het InDesign-document bijwerken. Dit is vooral handig bij het produceren van catalogi, prijslijsten, datasheets of andere publicaties waarin productinformatie regelmatig wordt bijgewerkt.
Flexibele gegevensindeling

Flexibele gegevensindeling

Met EasyCatalog kunnen gebruikers de geïmporteerde gegevens aanpassen aan de gewenste opmaak in InDesign. Ze kunnen kolommen toewijzen aan specifieke tekst- of afbeeldingsvelden, stijlen en andere ontwerpelementen.
Gegevensbewerking

Gegevensbewerking

EasyCatalog biedt krachtige tools voor gegevensbewerking binnen Adobe InDesign. Gebruikers kunnen formules, filters, voorwaardelijke opmaak en andere bewerkingen toepassen op de geïmporteerde gegevens.
 
Nieuwsgierig
hoe
easycatalog
werkt?
 

Toepassingen ...

EasyCatalog kan worden ingezet in verschillende toepassingen, zoals het maken van productcatalogi, prijslijsten, jaarverslagen, handleidingen, labels, datasheets en meer.

Denk vooral aan situaties waarin grote hoeveelheden gegevens regelmatig moeten worden bijgewerkt en opgemaakt in een ontwerp- of publicatieproject.

Het automatiseert het bijwerkingsproces en vermindert de kans op fouten, terwijl het de productiviteit verhoogt door tijdrovende handmatige taken te elimineren.

Voordelen EasyCatalog ...

Tijdsbesparing

Tijdsbesparing

Het bijwerken van gegevens in Adobe InDesign wordt geautomatiseerd. Dit bespaart aanzienlijk tijd, vooral bij projecten met grote hoeveelheden informatie die regelmatig worden bijgewerkt. Vergeet het “Copy/Paste” werk. De gegevens worden rechtstreeks uit de bron gehaald en automatisch in het ontwerp geplaatst.
Nauwkeurigheid

Nauwkeurigheid

Doordat gegevens rechtstreeks vanuit de bron worden geïmporteerd en bijgewerkt, minimaliseert EasyCatalog menselijke fouten die kunnen optreden bij handmatige gegevensinvoer. Dit vermindert het risico op inconsistenties en onnauwkeurigheden in de designs.
Gegevensconsistentie

Gegevensconsistentie

Gebruikers kunnen sjablonen en stijlen definiëren die automatisch worden toegepast op de geïmporteerde gegevens. Dit helpt bij het handhaven van een uniforme uitstraling en lay-out doorheen de hele publicatie.
Flexibiliteit

Flexibiliteit

EasyCatalog biedt flexibele opties voor het opmaken en weergeven van gegevens in InDesign. Gebruikers kunnen aangepaste regels, formules en filters toepassen om gegevens te manipuleren en aan te passen aan hun specifieke behoeften.
 
 

Waar kunnen wij u helpen ...

Als freelance professional met uitgebreide ervaring in ontwerp en publicatie, ben ik jouw ideale partner bij het opzetten van EasyCatalog. Ik kan je waardevolle ondersteuning bieden bij het implementeren van deze software in jouw workflow, waardoor je efficiënter kunt werken en indrukwekkende resultaten kunt behalen.

Allereerst zal ik met jou samenwerken om jouw specifieke behoeften en doelstellingen te begrijpen. Door een grondige analyse van je projectvereisten kan ik een maatwerkoplossing ontwikkelen voor de implementatie van EasyCatalog.

We zullen de optimale gegevensbronnen identificeren en koppelen, zoals databases of spreadsheets, om ervoor te zorgen dat je altijd toegang hebt tot de meest actuele en relevante informatie.

Vervolgens zal ik je begeleiden bij het configureren van EasyCatalog op een manier die perfect aansluit bij jouw ontwerpbehoeften. Ik zal je helpen bij het instellen van stijlen, sjablonen en opmaakregels, zodat je ontwerpen consistent en professioneel zijn. Daarnaast zal ik je trainen in het gebruik van EasyCatalog, zodat je zelfstandig gegevens kunt importeren, bijwerken en opmaken.

Met mijn deskundige begeleiding en ondersteuning zul je al snel in staat zijn om het volledige potentieel van EasyCatalog te benutten. Je zult merken dat je tijd bespaart, de nauwkeurigheid verbetert en meer ruimte hebt voor creativiteit in je ontwerpprojecten.

Aarzel niet om contact met me op te nemen, zodat we samen aan de slag kunnen en jouw workflow naar een hoger niveau kunnen tillen met EasyCatalog.

Ik werk in tussentijd al verschillende jaren samen met Katrien (eerst als klant-leveranciers relatie, en later als klant-collega).  Katrien is iemand die heel leergierig en gedreven is in alles wat ze doet. Al van bij de eerste gesprekken krijg je een beeld van haar kennis-van-zaken en ruime meedenkende spirit binnen de projecten die ze behandelt.  Automatiseren van “apenwerk”, zodat er tijd vrij komt om nieuwe zaken aan te pakken, en technologische vernieuwingen aanbrengen binnen bestaande workflows is echt wel een stokpaardje van haar. We zien elkaar dan ook geregeld op trainingen of bij sessies om expertises met elkaar te delen. Ik kan wel zeggen dat Katrien ondertussen al meer een vriendin is geworden dan enkel een klant of collega.  
Chris De Clercq
Workflow consultant - Qonqord Belux
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.
INTERESSE IN ONZE DIENSTEN?
Leg uw wensen en ideeën op tafel en wij gaan ermee aan de slag!
Contacteer ons
Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer